Samen helpen kan ook!

‘Er is een vraag vanuit Icare Vierackers in Assen voor het opknappen van hun blokhutjes. Iets voor jullie?’ Zo luidde de tekst van het mailtje van Astrid, medewerker Vrijwilligerscentrale Assen, aan Gerrit, JCI Assen. 

Icare Verpleging en Verzorging biedt zorg aan mensen die dat nodig hebben en draagt op deze manier bij aan de kwaliteit van leven. Junior Chamber Nederland (JCI) is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen. Gerrit was na een kennismaking enthousiast geworden over deze manier van elkaar helpen. En wilde hij graag samen met zijn collega-leden aan de slag met WeHelpen. 

Hulpvraag voor meerdere personen 

Normaalgesproken vinden hulpvrager en hulpbieder elkaar via www.wehelpen.nl. Daar vind je tot in je eigen wijk wat iemand voor je kan doen. En waar je iemand bij kunt helpen. Maar door een aantal contacten tussen JCI Assen, ICare, Vrijwilligerscentrale Assen en WeHelpen kwam deze bijzondere hulpvraag in beeld. Matchmaking van het hoogste niveau dus. De meeste vragen zijn door een of twee personen op te pakken. Dit betrof een groepsactiviteit. Astrid brengt Gerrit in contact met Annelies, vrijwilligerscoördinator van ICare. De mailtjes vliegen heen en weer en een datum wordt vastgesteld. 

Eindbeoordeling ‘akkoord’ 

Die zaterdag is het bewolkt maar droog. De ochtendploeg is keurig op tijd, iedereen is in het bezit van een zonnig humeur en een grote dosis energie. De taken worden verdeeld en al snel hoor en zie je overal beweging. Tijdens de gezamenlijke lunch worden ervaringen uitgewisseld, tips gedeeld en grapjes gemaakt. Dan gaat de middagploeg aan de slag. Helaas betrekt de lucht, maar de sfeer is er niet minder om. Als alle blokhutten de eindbeoordeling ‘akkoord’ hebben ontvangen, is er zelfs nog wat tijd over om het tuinmeubilair een goede beurt te geven. Na afloop zegt Annelies dan ook blij: ‘we zijn erg blij met de aangeboden hulp. De tuinhuisjes zien er weer netjes uit. Het was een geslaagde zaterdag!’

Wil jij ook met anderen iemand helpen? Zet dat duidelijk in je hulpaanbod op www.wehelpen.nl

 

{##}