Maak kennis met ... Karin, die graag wandelt

Karin dus. Echtgenote, moeder, vriendin, buurvouw. Zowel binnen als buiten haar werk heeft ze een sterke sociale betrokkenheid. Via een oud-collega van haar man hoort ze over wehelpen.nl. Het zette haar aan het denken.

In een wereld van verschil …

“Een half jaartje geleden of zo heb ik voor het eerst op de website gekeken”, vertelt ze. “Omdat ik nieuwsgierig was. Ik zag een oproep van Jolein. En daar is het eigenlijk mee begonnen.” Jolein heeft veel heftige dingen meegemaakt in korte tijd. Haar man overleed plotseling, waardoor ze ineens weduwe was met een jong dochtertje. Ze heeft gezondheidsproblemen en woont op dit moment in een GGZ-instelling. Een gezellig wandelmaatje vinden zou een wereld van verschil maken. Karin: “Ik heb na veel wikken en wegen gereageerd. Vond het toch wel spannend. Maar het klikte direct en nu wandelen we alweer een aantal maanden een keer in de week samen. Ze vindt het hartstikke leuk en is elke keer weer dankbaar als ik geweest ben.”

… zie je door de bomen het bos

“Maar wat ik zelf niet zo had verwacht, is dat ik het zelf ook heel erg leuk vind. Ik maak kennis met iemand met een totaal andere achtergrond en daar leer ik zoveel van!” Ze lacht even om een binnenpretje. En zegt dan met een glinstering in haar ogen: “Jolein wandelt altijd dwars door alle struiken heen. Zo komen we soms op de meest mooie plekken. Hoe symbolisch dat ik altijd van de gebaande paden ben en nu zie hoe het juist naast het pad ook heel mooi kan zijn. Echt gaaf!

Afsluitend heeft Karin een tip voor de lezers: “Probeer het ook eens. Echt doen. Het is een super concept!”

{##}