'Leuker om je nuttig te voelen, toch?'

'Delen is het nieuwe hebben'. Dat is het motto van de landelijke Sharing Week. WeHelpen gelooft in het delen van hulp. De website verbindt mensen met elkaar en maakt helpen gemakkelijk en vanzelfsprekend! In de Sharing Week delen wij verhalen van hen die al hebben ervaren dat het écht werkt. Laat je deze week inspireren en enthousiasmeren om ook deel uit te maken van de deeleconomie en doe mee via wehelpen.nl!

Zoals het verhaal van Immanuel. “Het was braderie in Julianadorp en Bolster, het dienstenruilprogramma, was ook aanwezig. Ze werken samen met WeHelpen en vertelden me over een digitaal platform waar hulpzoekers en hulpbieders elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Het idee sprak me aan, dus ik heb me snel ingeschreven. Binnen een week zag ik een hulpvraag van een mevrouw. Ze wilde graag samen met iemand boodschappen doen. Ik heb gereageerd op haar bericht en een afspraak gemaakt. Het klikte! We zijn regelmatig samen naar de supermarkt geweest en hebben een leuke band opgebouwd. Ze heeft zelfs een keer voor me gekookt! Inmiddels ben ik verhuisd, maar we hebben nog steeds contact.”

De ene dienst is de andere waard
Immanuël glimlacht. “Ik zag op de website ook een vraag om hulp met de computer. Daar ben ik toen langs geweest. En het leuke was: die mevrouw kon mij helpen! Ik ben niet zo handig met textiele werkzaamheden. Dus heeft zij mijn dekbedovertrek gerepareerd. Mooi toch!”

“Nu woon ik in de omgeving van Alkmaar. En zet ik mij vooral in voor mensen met een licht tot gemiddelde verstandelijke beperking. Ik maak een praatje of eet een hapje mee. Ze vinden het erg gezellig. En samen denken we na hoe zij op hun beurt weer iets kunnen doen voor anderen. Ik vind het leuk om mensen te leren kennen. En zo voel ik me ook nuttig. WeHelpen verbindt mensen met elkaar. Ik hoop dat me dus nog veel te wachten staat!”