Dichterbij dan je denkt

Fritz Tabben staat al een tijdje ingeschreven als hulpbieder op WeHelpen. Hij is enthousiast over de opzet: een soort digitale marktplaats waar hulpvraag en –aanbod elkaar vinden. In zijn woonplaats zijn nog niet veel gebruikers actief. Maar hij heeft geen haast en wacht zijn kans af. Dan valt zijn oog op een vraag om hulp bij een lamp ….

lamp maken
Ik heb een lamp die iemand voor mij uit elkaar heeft gehaald om er iets moois van te maken. Het is alleen helaas niet gelukt om hem weer in elkaar te zetten omdat er aan de lamp kant maar 1 draadje uit komt en aan de voet kant 2. Is er iemand die hier verstand van heeft en mij hier mee kan helpen?

Fritz neemt via email contact op met de hulpvrager. Hij licht toe dat hij wat slecht ter been is. En dat trappen klimmen niet prettig is. Maar dat hij met plezier zijn hoofd vol technische wetenschap ter beschikking stelt. Even later rinkelt de telefoon al. Een prettige stem die uitlegt wat het probleem precies is. En hoe blij ze zou zijn als hij een keer langs wil komen. Zijn mond valt open als hij het adres hoort: de dame met de kapotte lamp woont in dezelfde seniorenflat. Op dezelfde etage. Vier deuren verder! 

Even later staat hij op de stoep en neemt de lamp mee. Ze roept hem nog achterna: ‘Doe rustig aan en als het niet lukt: geeft niks!’ Maar het lukt wel! En als hij nu ’s avonds langs haar raam loopt, zit ze bij ‘hun’ lamp te lezen. “Als dat je geen trots gevoel geeft, weet ik het niet meer! Ik word er blij van! Op naar de volgende hulpvrager.”