Allemaal verhalen

We krijgen regelmatig de vraag 'Mooi, hoor, wat jullie doen. Maar werkt het nou echt?' Het antwoord is volmondig 'ja!' In het kader van Sharing Week tref je onderstaand een aantal sprekende voorbeelden aan van hulpvragers en -bieders. 

‘Heel veel handen willen je helpen.’
Een mevrouw is ernstig ziek. Ze heeft hard hulp nodig. En vindt die gelukkig via WeHelpen:
•    Een ervaringsdeskundige jongeman heeft haar enige tijd begeleid in het medische traject.
•    Iemand heeft haar geholpen met het afwerken van de elektriciteit in haar badkamer.
•    Iemand anders hielp haar bij het mobiliseren van haar netwerk.
•    Iemand hielp haar een aantal keren met haar opleiding. 
•    Iemand helpt haar met administratie voor haar bedrijfje.

‘Ik kan niets betekenen voor een ander.’
Tijdens een presentatie gaf iemand aan wel te willen helpen, maar hij kon niets. Dacht hij. Want toen de fotografe tijdens die bijeenkomst moeite had met haar camera, hielp hij haar zonder nadenken. Hij wist veel van fotografie. En stuiterde de zaal uit, zo blij dat hij nu ook zijn hulp kon aanbieden op www.wehelpen.nl.

‘Dichterbij dan je denkt’
Fritz Tabben reageert op een hulpvraag van wehelpen.nl: een leeslamp die het niet meer doet. Hij licht toe dat hij wat slecht ter been is. Maar dat hij met plezier zijn hoofd vol technische wetenschap ter beschikking stelt. Even later rinkelt de telefoon. Een prettige stem die uitlegt wat het probleem precies is. En hoe blij ze zou zijn als hij een keer langs wil komen. Zijn mond valt open als hij het adres hoort: de dame met de kapotte lamp woont in dezelfde seniorenflat. Op dezelfde etage. Vier deuren verder! 

‘Omdat je toch in de buurt bent’
Schuin tegenover het station in Maastricht is een traditioneel tabakswinkeltje. Een oudere bewoner van de binnenstad heeft een tijdlang een hulpvraag gesteld: ‘Als je van het station naar het centrum loopt, wil je dan voor mij een pakje speciale shag meenemen? Ik kom met mijn rollator niet zo ver. Geld ligt klaar.’ Een aantal toeristen zijn tot zijn grote plezier ingegaan op zijn verzoek.

Help jij al mee? 
Helaas kunnen we je niet garanderen dat je via www.wehelpen.nl altijd hulp vindt. Misschien heb je een specifieke vraag, of is WeHelpen nog niet bekend bij jou in de buurt. Daar kun je ons en jezelf bij helpen. Vertel erover tegen je buren of op een verjaardagsfeestje. Hoe meer mensen best even willen helpen, hoe groter de kans dat jouw verhaal binnenkort tussen bovenstaande voorbeelden staat.