Syrische vluchtelingen kinderen op zoek naar een maatje!

Trefwoorden:
gezelschap, vluchtelingen, activiteiten, inspiratiebron, kinderen, luisterend oor, maatje, maatjes, mentoring, mentormaatje, mentorschap, sociaal contact, sociaal emotioneel vaardigheden, spelletjes, syrië, verbreden toekomstperspectief, vluchtelingenkind, vluchtelingenondersteuning, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen vergroten
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Deze hulpvraag is verlopen

Syrische vluchtelingen kinderen op zoek naar een maatje!

Wij, Big Brothers Big Sisters of Rotterdam (BBBSR), zetten ons sinds 1997 in voor kwetsbare kinderen in Rotterdam. Sinds kort zijn wij een samenwerking aangegaan met Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR).

SNTR biedt 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam. Het doel is om zo snel mogelijk mee te doen met de Nederlandse samenleving. SNTR biedt de gezinnen een intensief programma: een huurwoning, een versnelde taalcursus, het leren kennen van de wijk en de stad, begeleiding naar passend (vrijwilligers)werk en/of onderwijs.

De kinderen uit deze gezinnen kunnen te maken hebben met uitdagingen. SNTR vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen uit het programma een mentor krijgen om te leren omgaan met deze uitdagingen. Om deze Syrische kinderen te ondersteunen zijn BBBSR en SNTR een samenwerking aangegaan onder ons Community-based mentoring (CBM) programma.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor een zo’n kind. Je wordt dan gematcht aan een kind en gaat wekelijks leuke en leerzame dingen ondernemen.

Vereisten:
• Je bent minimaal 21 jaar.
• Je bent 1 keer per week buiten schooltijd beschikbaar om af te spreken.
• Je vindt het leuk om met een kind tussen de 5 en 18 jaar dingen te ondernemen.
• Je hebt affectie met de doelgroep.

Doestellingen SNTR voor het mentorprogramma:
• Kinderen een inspiratiebron bieden om vol te houden in het Nederlandse onderwijs en niet ontmoedigd te raken voor wat betreft de inhaalslag die ze moeten maken.
• Het toekomstperspectief van kinderen verbreden, omdat vluchtelingenkinderen niet altijd weten welke carrièrepaden er zijn en moeilijker kunnen navigeren naar een baan op hun niveau/die aansluit bij hun wensen.
• Het zelfvertrouwen van kinderen boosten, zodat zij trots zijn op zichzelf en een positieve toekomst voor zich kunnen zien.
• De binding van kinderen met Nederland vergroten, en meer specifiek, het contact met Rotterdammers versterken omdat zij in de schoolsetting niet automatisch met Nederlanders in aanraking komen.

Een team van professionals geeft je back-up, training en begeleiding. Je wordt gekoppeld aan een matchcoördinator bij wie je terecht kunt voor vragen, tips, om ervaringen uit te wisselen of even bij te praten.

Heb je interesse? Meld je dan snel aan via onze website: www.bbbs-rotterdam.com/vrijwilligers/
Je wordt na jouw aanmelding uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst via e-mail (let op: wellicht in jouw spambox). Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij je meer over de organisatie en wat het inhoudt om een mentor bij ons te zijn. Na deze bijeenkomst kun je beslissen of je aan de slag wilt gaan bij ons.

Bij vragen kun je een e-mail sturen aan LBakx@bbbs-rotterdam.nl of bellen naar 010-4049608

gepubliceerd: 12 augustus 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.