Maatjes gezocht voor kwetsbaar kinderen!

Trefwoorden:
gezelschap, activiteiten, activiteiten voor kinderen, basisschool, helpen, huiswerkbegeleiding, kinderen, luisterend oor, maatje, mentor, mentoring, mentormaatje, mentorschap, ondersteuning, spelletjes, sporten, vrijwilligerswerk
Zichtbaarheid:
Alle gebruikers

Deze hulpvraag is verlopen

Maatjes gezocht voor kwetsbaar kinderen!

Met een uurtje per week kun jij de kansen van een kwetsbaar kind vergroten!

Big Brothers Big Sisters of Rotterdam zet zich in voor kinderen in Rotterdam die om uiteenlopende redenen wat extra persoonlijke aandacht en een positief rolmodel kunnen gebruiken.

Als Big Brother/Sister word je gematcht aan een kind op de basisschool met wie je wekelijks afspreekt en een mentorrelatie opbouwt. Je haalt het kind op uit de klas en gaat in school of op het schoolplein samen wat leuks ondernemen. Met jouw gerichte aandacht en door het delen van jouw kennis en ervaring draag je bij aan het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en de sociale vaardigheden van de jongere.

Wat jullie samen doen bepalen jullie helemaal zelf. Samen een spelletje doen, voetballen, knutselen, buitenspelen of gewoon kletsen. Het gaat er niet zozeer om wat je doet: alleen al door de persoonlijke aandacht voor jouw Little maak je een groot verschil. Het kind kan even op adem komen, ontdekt nieuwe dingen en het zelfvertrouwen groeit. Je inspireert jouw Little het beste uit zichzelf te halen. Hoe bijzonder is dat? Voor zowel de mentor als de jongere een bijzondere ervaring!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (minimaal 18 jaar) die het leuk vinden om onder schooltijd, wekelijks één uur samen door te brengen met een 'Little Brother' of 'Little Sister' op de basisschool. Wij bieden training vooraf, intensieve begeleiding gedurende de match, intervisie, vrijkaarten en workshops.

Wij werken met basisscholen samen in de wijken: Crooswijk, Middelland, Blijdorp, Liskwartier, Tussendijken, Vreewijk, Groot-IJsselmonde, Bospolder, Coolhaveneiland en Feijenoord.

Lijkt het je leuk om een Big te worden en elke week een uurtje langs te gaan bij een Little op school? Meld je dan aan via onze website: www.bbbs-rotterdam.com/vrijwilligers/
Wij nodigen jou dan uit voor een van onze introductiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we meer over onze organisatie en onze programma's. We zijn momenteel hard op zoek naar mentoren voor ons School-based mentoring programma. Na de bijeenkomst kun je beslissen of je Big wilt worden.

gepubliceerd: 12 augustus 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.