vrijwilliger digitale basisvaardigheden

Trefwoorden:
bibliotheek, digitale basisvaardigheden, internet, sociale media, vrijwilliger
Zichtbaarheid:
alle gebruikers

vrijwilliger digitale basisvaardigheden

Als vrijwilliger digitale basisvaardigheden ga je mensen begeleiden die onvoldoende digitaal vaardig zijn. Bibliotheek aan den IJssel heeft daartoe een programma ontwikkeld Meer met de Computer. We kiezen voor maatwerk: Individuele begeleiding en in ieder in zijn eigen tempo. Op een laagdrempelige en interactieve manier. We maken daarbij gebruik van de programma’s van oefenen.nl.
Wat maakt het werk de moeite waard?

Je bent zelf handig met internet, sociale media en je vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zelfredzaam worden op dit vlak. Je hebt een grote affiniteit met de doelgroep die nog niet zo bekend is met computers tablets en internet.
Wat vragen wij van je
• Je hebt ervaring met de volgende vaardigheden: Zoeken met zoekmachines, Invullen en aanvragen van formulieren, aanmaken van wachtwoorden zoals je eigen DigiD, E-mailen, Downloaden en Sociale media. Omgaan met de e-overheid. De diverse besturingssystemen van computers, tablets en smartphones.
• Je werkt graag met mensen, beschikt over inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen en veel geduld.
• Je zorgt als vertegenwoordiger van de bibliotheek voor een aantrekkelijke uitstraling van de bibliotheek in woord en gedrag

Wat bieden we je?
• Een plezierige en inspirerende werkomgeving
• Een goede en zorgvuldige begeleiding door de vakinhoudelijke collega’s, een duidelijk en overzichtelijk takenpakket en een goed vrijwilligersbeleid
• Een vrijwilligersovereenkomst
• Een gratis bibliotheekabonnement
Heb je interesse?
Neem contact op met Yvonne Polman, Coördinator Taalhuis: y.polman@bibliotheekaandenijssel.nl of 06-40549991

gepubliceerd: 4 juni 2019
triangle Deze hulpvraag is gezien door de servicedesk.

Om je hulp aan te bieden of reacties te bekijken moet je inloggen.